GHID DE APLICARE

Poate fi aplicată cu pistolul RAPTOR, pistolul de antifonat, pistolul clasic de fuller, rolă sau pensulă.
Aderă pe multe tipuri de suprafeţe şi este uşor de spălat şi întreţinut.

 

1
CURĂŢAŢI SUPRAFAŢA

Îndepărtaţi stratul deteriorat. Curăţaţi şi degresaţi suprafaţa.

2
ŞLEFUIŢI SUPRAFAŢA

ŞLEFUIŢI/MĂTUIŢI suprafaţa cu disc abraziv P80-P180 şi cu pâslă roşie pe zonele cu acces dificil. Curăţaţi şi degresaţi iarăşi suprafaţa.Pe zonele greu accesibile unde nu se poate şlefui cu abraziv sau pâsla, aplicaţi spray grund de aderenţă GRIP#4.

3
GRUNDUIŢI SUPRAFEŢELE

Grunduiţi local zonele unde metalul a fost expus în urma şlefuirii.Metalul gol,aluminiul,galvanul, trebuiesc grunduite cu un grund acid ca spray ACID#8 sau cu un grund epoxy, pentru a asigura aderenţă şi protecţie anticorozivă optimă.

4
MIXARE RAPTOR

RAPTOR se amestecă cu întaritorul în proporţie de 3:1.Turnaţi 250 ml întaritor Raptor în sticla de 750 ml vopsea Raptor sau într-un vas mai mare amestecaţi 3 părţi Vopea Raptor cu 1 parte întăritor Raptor.

5
AGITAŢI

Agitaţi sticla de Raptor cel puţin 2 minute sau amestecaţi bine cu o riglă în cazul când mixaţi intr-un vas mai mare, pentru a asigura amestecul optim intre vopsea şi întăritor.

6
TRAGEŢI

Ataşaţi pistolul RAPTOR la sticlă. Ajustaţi presiunea la pistol intre 3-6 BAR, în funcţie de textura dorită.Aplicaţi vopseaua la distanţă intre 45-100 cm de piesă,în funcţie de textura dorită. Textură mare(3 BAR la 45 cm de piesa vopsită). Textură măruntă (6BAR la 70-100 cmde piesa vopsită).

7
NUMĂRUL DE STRATURI

Aplicaţi 2-3 straturi, cu pauză de 60 de minute intre straturi. Evitaţi aplicarea în straturi încărcate, recomandat este 3 straturi moderate în loc de 2 straturi încărcate.

8
SUPRAVOPSIREA

RAPTOR poate fi supravopsită cu majoritatea vopselelelor moderne.După aplicarea vopselei RAPTOR se lasă un timp de uscare de 24 de ore, după care se mătuieşte cu pâsla, se suflă şi se aplică vopseua sau lacul dorit.Raptor se poate amesteca şi direct cu lacul, folosind lacurile RAPTOR U-POL.

9
USCAREA

Uscare la atingere: 1 oră. Folosire uşoară: 3 zile. Folosire intensivă:7 zile. Maturare completă:14 zile..

10
CURĂŢAREA ŞI DEZIZOLAREA

Curăţarea pistolului, gazările se vor face cu nitro diluant sau acetonă. Muchiile şi ramele mascate se vor dezizola la 30 de minute după aplicarea ultimului strat de vopsea Raptor.

 

Asigură protecţie împotriva ruginii

RAPTOR asigură protecţie împotriva ruginii, coroziunii, umezelii şi temperaturilor extreme. Rezistent împotriva combustibililor, uleiurilor hidraulice, urinei animale, apei sărate şi altele.

 
 

7 Motive
pentru care să alegi RAPTOR
o vopsea de protecţie antizgârieturi special creată pentru a proteja orice suprafaţă
 

1
DURABILĂ

Protejează împotriva zgârieturilor, ruginei, coroziunii şi temeraturilor extreme. Raptor oferă suprafeţelor rezistenţă foarte mare la deteriorările mecanice şi pătarea cu diferite substanţe chimice. Este o vopsea rezistentă împotriva combustibililor, uleiurilor hidraulice, urinei animale, apei sărate şi altele.

2
PERSONALIZABILĂ

Raptor este disponibilă în varianta de culoare neagră sau varianta alb transparentă care este pigmentabilă. Varianta pigmentabilă poate fi nuanţată în orice culoare, prin adăugarea a 100 ml vopsea auto metalizată sau nemetalizată la fiecare litru de vopsea raptor. Vopseaua Raptor poate fi aplicată cu textură mare sau măruntă, dar poate fi aplicată şi netedă ca o vopsea normală.

6
GRUND EPOXY ANTI-COROZIV

Special creat pentru a fi aplicat pe metal înainte de vopseaua Raptor, asigurând protecţie optimă anti-corozivă.

7
ADITIVI ANTI-ALUNECARE

Raptor TRACTION este un aditiv sub formă de microgranule ce se adaugă în vopseaua RAPTOR şi oferă o suprafeţelor proprietate anti-alunecare conform standardelor BS 7976-2.